en sida till, ett test till.. ååååh

Konrad är på Willys och handlar och jag sitter här och försöker ta mig igenom de enorma mängderna begrepp och formler som finns att lära sig i ekonomin. Jag hade behövt i alla fall två dagar till för att lära mig detta hemska ämne, men på sätt och vis är jag ändå glad att tentan är imorgon så att jag kan få mitt välbehövliga sommarlov och skjuta upp problemen till hösten...

Igår bokade jag och Konrad resa till Cypern! Den 6e juni bär det av till värmen i en vecka.. Ska bli skönt! Känns extra bra nu när jag tittar ut genom fönstret och bara ser tråkigt väder - grått o blåsigt..

Nej nu ska jag skärpa till mig. Skriver mer när tentan är över! Förresten tycker jag att det är dags för er andra bloggare att uppdatera oss lite!

Puss


Sista spurten nu.. Kom igeeen!

Tre, dagar, tre dagar, tre dagar... Jag har rabblat detta så många gånger idag att det har blivit en melodi som har fastnat i hjärnan.. Jag har försökt plugga in ekonomin men jag hade behövt en extern hjärna för att få in all den informationen i huvudet. Det får bli nästa grej efter den externa hårddisken till datorn..
Istället har jag och Konrad letat resor till sommaren. Vi har en vecka där både jag och konrad är lediga där vi kan klämma in en resa. Det vi har hittat än så länge som är billigt verkar vara Kreta, men vi får se.

Om tre dagar är det tenta, om tre dagar är den över, om tre dagar är det avslutningsfest med klassen OM TRE DAGAR ÄR DET SOMMRLOV!

image17

Uppdatering

Eftersom Jannie har klagat på min bloggnärvaro så får jag väl ta och uppdatera er lite nu då.

Anledningen till att jag inte har bloggat på senaste är mycket, mycket enkel. Jag har haft 3 väldigt tråkiga dagar, men då får ni skylla er själva nu då att ni blir uttråkade..

Imåndags pluggade jag och Veronica miljö i den stekheta solen. När vi hade fått solsting gick vi till vår miljötenta.. Vi skulle bla svara en korkad politikers uttalanden i riksdagen. Jag tänker inte säga vem det var för då blir det väl heta debatter här och det vill vi inte =)
Efter tentan kommer jag inte ihåg vad jag gjorde så jag antar att det inte kan ha varit så spännande..

I tisdags var jag i skolan och fick reda på att min inlämningsuppgift i mekaniken inte var godkänd.. bummer..
Sen var jag och Veronica hos Niklas och pluggade mekanik.. väldigt oseriöst blev det men dock.. Vi hade böckerna framför oss iaf..

Hmm ja sen igår skrev jag Mekaniktenta. Jag trodde att den gick bra men efter att Niklas uppdaterade mig när han hade kollat lösningarna så känns det inte alls lika bra =(.. men jaja.. Den absolut värsta ångesten är iaf tentan i industriell ekonomi som vi ska ha nästa vecka. Kursen vi läser på LTH är bara värd 4p för oss men de som läser samma kurs på universitetet får 10p för sin.. Denna orättvisa värld =).. Så om jag inte bloggar på ett tag nu igen så är det för att jag sitter nedgrävd i bokföringar, räkenskapsanalyser, kostandskaklyleringar jada, jada, jada..
Efter tentan åkte vi med  vår faddergrupp till Malmö och såg Pirates of the Caribbean på Sveriges näst största duk (whoohoo -inget märkvärdigt alls tyckte jag..) men filmen var bra! Mycket bättre än tvåan, men inte lika bra som ettan.

Idag ska jag plugga i någon timme till och klockan 17 ska jag på teparty hos Camila som bor vid Ulrikedal numera (puh.. lååång cykeltur!) Sen blir det väl nån film ikväll innan jag drar mig tillbaka =)..

Sådär nu har jag verkligen uppdaterat er om allt intressant (och framför allt mindre intressant som hänt i mitt liv de senaste dagarna)..

Puss på er!

Plugg varvat med firande

I Fredags var jag på Nicoles födelsedagsfest. Det var mycket lyckat, med hög ljudnivå, mycket folk och variation på snapsvisor från Nicoles klasskompisar..

 

Vid 23-tiden redan bar det av till Herkules, fast jag och Konrad vandrade hem från stan. Han skulle jobba klockan 06.00 och jag hade en hel helg med härligt pluggande framför mig.. Låter tråkiga men vad ska man göra...
På vägen köpte vi lökringar och chilicheese på BK som vanligt och firade vår 5års-dag med att plocka blad (-inside..) =)

    

På lördagen firade vi vår 5-årsdag lite bättre, med god middag som jag lagade och myspys..

Idag har jag och Veronica pluggat hela dagen. Väldigt intensivt faktiskt! Vi snackade inte alls lika mycket skit som vi brukar.. Det är kanske den riktiga tentaångesten som har kommit smygande..

Imorgon är iaf första tentan. Ska bli skönt att ha en avklarad..

Nu ska jag se om det finns nåt kul på TV.

Nicoles födelsedag!

Grattis Nicole på 21årsdagen! Dagen ser ut att börja bra med sol och varmt, hoppas det fortsätter så och att du får superkul ikväll! Jag vet att du är JÄTTEnyfiken på vad du ska få av oss. .haha. .men du får vänta i 8-9 timmar till.. Love you sweetheart!

Ok. Det var till Nicoles ära, men idag finns 2 saker att fira. Jag och Konrad firar nämligen 5år idag också.. helt galet! Känns kanske som ett år sen högst som han snodde min milkshake och vi började snacka.. HAHA!

Nu är Konrad på jobbet och knegar ihop lite pengar =). Jag ska till Veronica och plugga lite, sen bär det av till systemet innan jag ska till Nicole på linero. -stressa, stressa.. Hoppas bara inte resten av lund också ska till systemet idag! Jag brukar ha den oturen.. (jag och alla andra antar jag).

Nu måste jag iväg!
Ha d!

segt

Idag har det inte hänt så mycket. Jag har lyckats läsa det mesta av ett kapitel i mekanikboken, så nu är det bara 4 kvar.. Jannie var här en stund innan för hon skulle till Nova och shoppa lite. När hon gick gick vi ner och tvättade så snart har jag rena kläder också.

Nu sitter jag och funderar på vad jag ska ha på mig imorgon när Nicole fyller år.. hmm  Typiskt tjejproblem.. och egentligen verkar det aldrig fungera att bestämma sig dagen innan vad man ska ha på sig för sen när man väl ska gå är man på ett annat humör och måste ändå byta kläder 100 ggr till. Känner ni igen er girls? =)

Funderade på om jag kommer få kritik nu för att jag sa att det var ett tjejproblem. Det verkar gå en trend nu i att uppmärksamma allt som skiljer killar från tjejer. Lite onödigt tycker jag. Jag menar det är klart att jag vill att det ska vara jämställt mellan könen men vi behöver ju faktiskt inte tänka lika om allt och gilla samma saker. Imorse var det en debatt på TV om det var okej att man hade startat en 100meters-tävling i sprint i stilettklackar. Vadå okej liksom? Det är väl klart att dom som vill bryta fötterna för att tjäna 10 000kr eller var det var ska få göra det! Killar kan ju också ställa upp men förmodligen gör de inte det för de tycker inte att det är lika roligt. Vilket är förståligt.
Sedan det där med Girlie-glassen också. Hur farligt är det om det finns rosa girlie-glassar och gröna eller vad de var BatMAN glassar? Det känns som man kan lägga sin energi på större problem.
Men ja det är bara min åsikt.

Nu ska jag återvända till moment och momentancentrum.. weee! (not) som Borat brukar säga ;)

Moment, krafter och blyertsfläckar på fingrarna..

Idag var första dagens tentapluggande. Jag spenderade den hos Veronica och jag hann faktiskt med att läsa igenom alla mina anteckningar och markera viktiga saker med fin lila färg.. Wooho dagens höjdpunkt..  Hela mina händer var helt gråa av blyertsfläckar när jag var färdig.

Sedan gick jag och handlade, gjorde potatis- och purjulöksoppa och bokade tvättid tills imorgon. Allt enligt planerna. Jag känner att jag inte borde blogga när jag är så här uttråkad.. det går ut över mitt skrivande..

Jag har iaf kollat på Robins (såklart!). Filippa hade gjort en woododocka. " I Karibien leker man med dockor även fast man är fullt vuxen - woododockor". Hon är så underbart bra!

Nu har jag precis diskat från två dagar och mina händer är som två russin.
Konrad kom precis in och sa att jag bara skrev dynga i min blogg. Jag som tänkte berätta att han fick jobbet som han så gärna ville ha och att jag var jätteglad för hans skull men plötsligt känner jag inte för det längre ;) Men jag antar att ni undrar nu så here it goes: Han fick jobb på MediaMarked som ska öppna vid Nova nu till hösten. De säljer massa elektriska prylar, typ TV-radio, vitvaror mm. Han ska vara säljare på vitvaruavdelningen.

Nu ska jag snart gå och lägga mig och hoppas att jag vaknar upp lite piggare och gladare imorgon, till en stor härlig hög med tvätt..

Ha d gott!


Inte hög och ser skillnad på röd och grön gubbe

Sådär ja. Nu var allt klart innan sommarjobbet. Jag klarade och både färgeseende- och drogtestet -surprise! =)

Idag var det sista dagen i skolan innan tentorna. Nu är det alltså över två veckors hårt tentaplugg med all den ångest det innebär att se fram emot. Sedan är det som tur är sommarlov. Jag tror inte jag hade orkat mer faktiskt eftersom jag är så otroligt skoltrött just nu.

Jag och Konrad funderar på om vi ska åka till Polen eller åka och typ paddla och tälta och sånt kul på min enda lediga sommarlovsvecka.. hmm svårt.. I Polen kan man shoppa, men å andra sidan är det skönt och paddla också blir man brun. Dessutom kostar det knappt några pengar så då kan man shoppa när man kommer hem istället =). Usch vad ytlig jag låter nu..

Snart är det House och Desperate housewives. Det är mycket, mycket dumt att de krockar tycker jag! Igår var det inget kul på TV så jag fick kolla på en japansk film och idag är det två bra program samtidigt... Fy!

Hehe, alla ni som tyckte att jag var ytlig innan har nu fått skäl för era fördomar -varsågoda =)

Imorgon ska jag till Veronica och plugga mekanik och sedan ska jag hem göra potatis- och purjolöksoppa.
Konrad tycker det är dags att jag börjar laga lite mer mat här hemma.. jobbigt värre.. Dessutom måste jag tvätta. Oj just det ja.. jag måste springa ner och boka tvättid nu!
Ha d super!


Bilder




Hungrig

Det verkar som om min solsång äntligen har fungerat! Idag är det varmt och fint väder!

Just nu sitter jag hemma och väntar på att klockan ska bli 13.30 så att jag kan cykla iväg till TetraPak och ta mina tester. Jag fick inte äta på två timmar innan drogtestet som är klockan 14.00, så nu har jag inte ätit sedan frukost. Jag är hungrig!

Igår var först på Nova med Jannie och Nicole. Jag köpte en bikini, en sommarklänning och ett linne. Sedan var studiebidraget typ slut =(.
På kvällen var vi hos Ylva på hudvårdsklass (Mary Kay -kväll). Det var mysigt och Ylva var jätteduktig. Hon kommer bli en bra "kvinnlig entrepenör". Det var typ det som var Mary Kay's koncept om jag fattade det hela rätt.. (och att ha bra produkter och sånt viktigt förstås..)

I Lördags var vi hos mig och Konrad ett helt gäng och kollade på Hockey och Eurovision. Det var ingen bra kväll för Sverige men vi hade roligt i alla fall! Jag ska lägga in bilder snart.

Nu är det bara en dag, en uppsats och tre hemska tentor kvar i skolan innan sommarlovet. Jag räknar ner!

Vårfint utanför balkongen!

image7

Hockey och Eurovision

Jag visste inte att folk jag inte känner läste min blogg, men efter att ha klagat på Eurovision fick jag två arga kommentarer.. Då vet jag vilka rubriker man ska sätta för att väcka uppmärksamhet iaf..=)

Igår var jag först hos Casper på kalas. Jag fattar fortfarande inte att han redan är fem år! Då är det alltså fem år sedan jag träffade Konrad för första gången. Tiden går lite läskigt snabbt ibland.
Sedan gick jag till Nicole och träffade henne Jannie och Pican.  Nicole färgade sitt hår blont och sen satt vi bara och degade, kollade på "A night a the Rocksbury" och Robins. Robins är lätt bäst på TV just nu och Filippa är ju helt otroligt bra! De kommer alltid med rätt kommentarer på rätt ställen. Där har Svt gjort en riktigt bra satsning!

Ikväll spelar Sverige-Kanada och efter den segern (hoppas jag!!) blir det seger för våra små Arkisar i Eurovision.. Jannie, Jörgen, Nicole, Feffe och Pican kommer hit så ska vi dricka lite vin och heja fram Sverige. Det har inte blivit någon utgång denna helgen faktiskt och det blir det nog inte ikväll heller. -Känns lite konstigt men rätt skönt att vakna utvilad!

På måndag ska jag på Drog- och färgseendetest på TetraPak. Man får inte äta eller dricka 2 timmar innan. Bull att det är klockan 14 eftersom lunchen i skolan börjar 12, men jag ska väl stå ut. Sedan får jag inte äta vallmofrön två dagar innan testet.. lite häftigt att de ger utslag tycker jag!

Nu är det nog dags att klä på sig och gå till Netto och handla.. -Hoppas de har några varor kvar! Det brukar vara lite tunnt på helgerna..


Eurovision flippar ur

Nu har jag precis kollat på semifinalen i Eurovision och det var nästan ingen skillnad på bidragen, vilket är rätt konstigt eftersom det var hela 28st bara i semin. Lordi verkar ha inspirerat alla att klä ut sig och det är mer en tävling i scenframträdande nu än en sångtävling. Jag blev riktigt förvånad över hur många bidrag som verkligen inte hade någon som helst sångröst och det värsta var att många av dem gick vidare till finalen (t.ex Moldavien och Bulgarien -de brudarna hade blivit utkastade ur idol auditions!!)
Vi får hoppas att The Ark kickar ass på lördag! Då ska vi sitta och heja fram dem minsann..

Nu måste jag gå och fixa matsäck till skolan imorgon och sen ska jag sova!
God natt!

TETRAPAK

Gissa vem som precis ringde!? Whohoooo! TetraPak!
Jag ska gå på drog- och färgblindhetstest och om jag klarar dom, vilket vore konstigt om jag inte gjorde så är jag antagen till TetraPak Technical Talent program! Då har jag jobb från den 15e juni till den 17e eller 21a augusti! GÖTT! Även om jag typ inte får något sommarlov resten av studietiden.. Det är det värt! (säger jag nu iaf.. hihi ).

Ha en underbar kväll allihopa! Det ska jag!

Vuxenpoäng

Jag har fått kommentarer från ganska många som inte visste vad 8/0 var och som inte fattade vad som var roligt med det. Därför följde jag Nicoles tips och gick in på www.vuxenpoäng.com för att kolla om jag var lite för gammal för min ålder. Jag fick resultatet 26,3 år så ja.. kanske lite för gammal dårå.. Men så länge jag stannar innan 30 så känns det rätt lugnt faktiskt.

Tack för hjälpen med att sjunga solsången Nicole! Om några till får tummen ur så blir det nog riktig sommar snart =)..

Idag blåser det kallt och det är inget bra på TV... perkfekt pluggdag egentligen, men på något konstigt sätt har min hjärna ställt in sig på sommarlov redan och det är riktigt svårt att få upp böckerna tillräckligt nära ögonen för att kunna läsa i dem. -skumt!


Nu är det bara 4 dagar kvar i skolan + 3 tentor. Jag tänker på den 1a juni när allt är över. DÅ kommer jag sväva på små rosa moln i en hel vecka. Sen kommer jag antingen få ångest för att jag måste jobba hela sommaren eller för att jag inte har fått TetraPak-jobbet och inte kommer få in några pengar.. usch. De ska höra av sig i veckan -läskigt!

Jag sitter och väntar på att Konrad ska komma hem från en utställning om Linné på kulturen så att vi kan singla slant om vem som får den goda maten hehe..
Vilken sida på enkronan brukar ni egentligen säga är krona och vilken klave?
Vår programmeringsföreläsare berättade nämligen att det är huvudet som är kronan och kronan som är klave. Det har jag alltid trott också men halva vår klass trodde tvärtom.. Och tvärtom verkar ju faktiskt mer logiskt om man tittar på bilderna... Jaja.. fundera ni på det ett tag så hörs vi imorgon =)


Obashule obashule ooobaje!

Nä, nu är jag trött på det tråkiga vädret så jag tänkte börja med att sjunga en solsång som vår lärare Dawit lärde oss på högstadiet.. "Obashule Obashule obaje -obaje, obajenna jenna -obajenna jenna, chickatepau -chickatepau, mia manjau -mia manjau.... "  Sådär ja, nu har jag dragit mitt strå till stacken. Vi får väl se om det hjälper.

Idag fotade jag små ankungar och deras tjuriga mamma. Helt plötsligt gjorde hon ett argt ljud och alla ungarna kom springande på direkten, ställde sig i en tät klunga runt henne och sträckte på sina små halsar. Supergulligt var det!
Sen började det regna så vi gick in och räknade mekanik -inte alls lika kul förresten.

Jag läste på
tjuvlyssnat.se igår, det gör jag nästan varje dag iofs. Riktigt bra och rolig sida! I alla fall stod där ett samtal från bussen som någon hört. Det var 2 tjejer typ 23år (lärarstudenter) som snackade. Den ena berättade om att hon gjort bort sig ordentligt dagen innan. Hon hade suttit med en annan kursare och diskuterat divisionen  8 delat med 0 och kommit fram till att det måste vara 8. Då hade en kille mittemot börjat skratta och då förstod de att de gjort bort sig. Hon säger nåt i stil med " Det var så sjukt pinsamt, det är ju klart att det måste bli 0 om man delar med 0". Den andra tjejen: "ja".
Shit alltså! Hade jag varit där hade jag kissat på mig! Tänk att det är sådana som ska utbilda våra barn i framtiden! Det dröjer inte länge förrän samhället blir som i "Idiocracy". Ingen höjdarrulle men de har definivt en poäng tycker jag.

Nu har Konrad kommit hem så jag tror jag ska gå och pussa på honom lite =) och kanske käka lite pizza (jag känner lukten...)

Och om det nu är någon som sitter och sliter sitt hår för att komma på vad 8/0 blir så blir det OÄNDLIGT mycket..

En grå dag

Konrad är i Skrylle, så jag får sova ensam OCH laga mat helt själv. Det är tråkigt väder och jag har varit i skolan hela dagen..  Så - alla som var glada och positiva innan ni gick in på min blogg är troligen inte det längre.. Mohahaha

Min mekaniklärare sammanfattade min förvirrade dag idag väldigt bra när han försökte förklara nåt för en hel klass som bara satt och gapade. Han sa "Vi är ju så avancerade här att vi kan byta x mot theta, y mot z och fram och tillbaka och om igen..och då är vi hemma på mammas gata"
Så sant som det är sagt!

Nu måste jag kolla om det finns något ätbart i kylen annars bär det av till Netto.
Ha d gött och tänk på att vi är rätt lyckligt lottade som inte behöver vara ute i två dagar i detta vädret och dessutom sova i små vindskydd.. =)


Sol, varmt och glasskö

image4


Idag var jag, Nicole, Vicke, Jannie och Konrad i Bjärred och köpte glass och promenerade med svanarna på bryggan. Väldigt många svanar faktiskt och riiiktigt lång glasskö! Stackars tjejer som jobbar där - konrad tyckte att de måste ha så mkt att göra att de inte ens hinner skita.. =) Han förstår inte det där med att tjejer inte gör sånt..

Nu är det Sveriges smartaste barn på TV. Nu låter jag väl jättehemsk men jag tycker faktiskt inte att de är så imponerande... Frågorna e tråkiga. Jag menar när jag var liten och hade läst en bok kunde jag också alla namn och figurer i boken.. Nu syftar jag på en kille som fick en massa Harry Potter-frågor. Men, men det blir väl intressantare efterhand antar jag.

Imorgon åker Konrad till Skrylle. Han och hans klass ska sova i vindskydd de stackarna. Det ska nämligen regna och bli dåligt väder imorgon.

Nu är det dags för Digestive-kex med brieost, te och vattenmelon =) mums!
image5image6

Tjejfest

Igår kväll var det tjejfest hemma hos mig, och jag menar verkligen tjejfest! Vi sjöng Karaoke så att grannarna knackade i väggen till slut. Då började vi sjunga till Björnes låt på Nicoles tjejfest-skiva 2007... -skäll inte på Hugo.. skäll inte på Huuuuuugo.. lalala   Jannie kickade ass på karaoke förresten. Vi kom fram till att hon spenderar för mycket tid i duschen och tränar sig.. =) (nej, nej inte alls avundsjuka..haha)..

Sedan bar det av till Stortorget. Vi blev lite förvånade att de inte kollade leg i dörren men när vi kom in så förstod vi varför. Det var nämligen nästan helt tomt där inne. Tur att vi hade lyssnat på "bra" musik hela kvällen innan vi kom dit för musiken på stortorget var riktigt dålig. Ingen variation alls! Men det var kul ändå.

Innan vi gick hem blev det nattamat på BK för mig, Konrad och Nicole som vanligt. Sen gick Nicole åt ett håll och jag o Konrad åt ett annat..  Stackars Konrad fick höra mig klaga på att jag hade fått skoskav från mina nya fina skor heeela långa vägen hem..

Jag har inte laddad upp bilderna ännu men de kommer snart.