Aldrig nöjd..

                                                                 
image46


Är gräset alltid grönare på andra sidan?

bloggandet blir lidande och kanske mer än det?

"If you don't excist on facebook you don't excist at all" Hört det förrut kanske? Och visst börjar det väl bli så! Jag tror jag kan räkna de av mina vänner som inte har facebook på en hand. Och de som har bloggar har helt gett upp bloggandet för sitt beroende av att kolla vad deras kompisar lägger ut för bilder och skriver för kommentarer på facebook.. Jag är inget undantag. Det är bäst att kolla ofta, för Tänk om någon tagat ett foto på en där man ser den där finnen som man har ägnat så lång tid att försöka dölja eller de där rödsprängda och glansiga ögonen som kommer på köpet efter några öl! Då måste man ju vara snabbt framme och ta bort tagen och hålla tummarna hårt för att ingen sett..
Och tydligen är denna sida så beroendeframkallande att man behövt förbjuda den på arbetsplatser eftersom personalen går in flera gånger om dagen för att uppdatera sig. Komiskt tycker jag!
Något som är mindre roligt är att pojkvännen, som man träffar varje dag och tom. bor tillsammans med skaffar facebook i det enda syftet att hålla koll på mig, mina kontakter och vad jag skriver och gör där.. Snacka om tillit... Fast hade jag gjort likadant? .. kanske

superlativ

Det är lite hemskt när man inser att man inte alls är allmänbildad. Det gjorde jag igår nämligen -än en gång ska jag väl säga.. jag inser det  varje gång det är någon högtid och alla syskonen med respektive sätter dig ner och spelar TP.
Igår insåg jag det när jag, Nathalie och Micke (Tetra packet) var och quizade på kulturen. Jag har nog alltid sett mig som smart, men jag börjar förstå att det inte är samma sak att vara smart som att ha ett läshuvud. Prov och tentor har aldrig varit några problem för mig, men att komma ihåg saker jag lärt mig efter att tentorna är över, det är en helt annan femma.
Men nu tänkte jag iaf bidra till ett mer allmänbildat Sverige genom att berätta lite av det jag lärde mig på Quizet igår.

Vi börjar med de lättaste:

Ön som Nelson Mandela satt fången på heter Robben island (viktigt!)
Java-graven ligger i indiska oceanen och marianergraven i Stilla havet (det är för övrigt världens djupaste)
Böjningen av adjektiv som slutar på -ste typ snyggaste, roligaste, dummaste kallas superlativ. (Jag kom ihåg när Helena -världens bästa lärare lärde oss det på mellanstadiet! tyvärr kom jag bara ihåg namnet..)
BNI står för brutto national index
Ämnet som finns i dyra parfymer som gör att partiklarna hålls samman kallas ambra och är valspya!
När en person pratar och ingen lyssnar på den kallas han/hon en apelsintalare. Tidigare när det var tråkiga talare i riksdagen kunde man nämligen gå ut och äta en apelsin under tiden..

Nu känner jag att jag har dragit mitt strå till stacken.. sen känner jag mina stammis-bloggläsare så pass bra att jag vet att ni inte kommer orka läsa igenom detta, men NU är det ert problem och ligger helt i era händer =)

Nu ska jag upp till maskinhuset och käka middag!

Hon sover på dagen och jagar på natten

Och så äntligen kom solen till Skåne och för att vara så typiskt mig som man kan bli så spenderade jag dagarna i sängen och på nätterna var det fest.. Nästa vecka jobbar jag eftermiddag -som alltid när solen bestämmer sig för att göra en snabbvisit..
Solbrännan från Cypern har bleknat bort för längesedan och skolan känns otäckt nära nu. Två av 5 skolböcker, tjocka som biblar och på engelska, är beställda och det är bara två veckor kvar på Tetra Pak.
Igår såg jag fem pirater komma gående längs vägen och jag kom på att jag måste hitta lite bättre piratkläder till nollningen. Till faddermiddagen i juni hade vi köpt ögonlappar, men kom ganska snart fram till att det var både totalt livsfarligt och grymt asocialt. Jag hälsade inte på någon som råkade stå på den sidan om mig där ögonlappen satt och de som cyklade hem låg i diket vid vägkanten flera gånger.. Nä, det blir Connies nästa för att se om de har en pirathatt eller något. Bara inte alla I-are har hunnit före oss nu..

Jag känner helt klart att jag har tagit igen för allt festande som jag missat under sommaren nu. De har senaste helgerna har varit intensiva, särskilt nu i helgen.
Fredagen var supermysig med nya vänner på Lunds med middag, singstar,  utgång i malmö på två olika ställen och hela köret.
Igår var Kurdawans fest på linero med god mat, förädiskt bål och bra DJ. En väldig blandning av folk och kära återseenden. Vi hann dessutom med en runda in till stan för att egntligen besöka godset, men det blev ytterligare en fest och sen hamburgerstället innan jag och nina plockade blommor på vägen hem till mig. -Sommarmys!

Nu ska jag gosa ner mig i soffan en stund och vänta på att mamma ska komma med nyplockade blåbär från de småländska skogarna..

Måste bara säga grattis till Sveriges U19 landslag för damer också. VM-silver -så jäkla bra!

image45

Prata med en vägg

Om det är helt hopplöst att prata med en person och denna person inte förstår ett ord av det vi försöker säga så säger vi ofta att det är som att prata med en vägg. Men är det verkligen så illa det kan bli? Är det inte värre att prata med någon som bara avbryter eller ännu värre - avbryter och byter samtalsämne? Eller med någon som inte har någon respekt  för en över huvud taget och helt plötsligt börjar skratta eller le när man är upprörd, bara för att "man är så söt när man är arg"?
Det är omöjligt att få en vägg att förstå men det är inte lika frustrerande när det inte går, som att någon som verkligen kan förstå, bara de hade tagit sig tiden och försökt - ansträngt sig i en minut, inte anser att det är tillräckligt viktigt.

Hade du verkligen satt dig och pratat med en vägg hade du ansetts galen, men att prata med en EQ-befriad eller iaf EQ-reducerad och likgiltig person kan nog ha samma inverkan..


image44

http://www.fotosearch.com/illustration/red-brick-wall.html