När man minst anar det

Ända sedan man är liten väntar man på att man ska förändras.. bli äldre, bli mognare, bli snyggare, bli säkrare, roligare, gladare.. ja jag vet inte. Jag har väntat hur länge som helst på att sluta bry mig så mycket om saker och ting.. att leva i nuet och precis som jag började ge upp och acceptera att jag är som jag är så kom det som en blixt från klar himmel.
Jag klarar att göra fel utan att klandra mig själv i dagar.. Jag står ut med mig själv och har gått från grymt sällskapssjuk till att tycka att det är skönt att få vara för mig själv, umgås med bara mig liksom. Ångesten över att behöva gå till ett monotont sommarjobb och missa allt som händer utanför fabrikslokalen har övergått i en acceptans och ett uppskattande av miljöombytet. Oavsett var man är kan man lära sig något, om sig själv eller om omvärlden och andra människor bara man håller ett öppet sinne... Och visst kan man ha dåliga dagar, men istället för att låta dem dra ner en kan man faktiskt muntra upp sig själv, vilket tar mycket mindre energi.

Nu ska jag iväg och träffa Elin och kanske fortsätta filosofera lite om livets viktiga frågor ;)

Jobba, sova, äta..

Det sägs att de som jobbar skiftjobb dör tidigare än andra och det kan jag faktiskt förstå. Man lurar kroppen hela tiden och byter dygnsrytm innan man har hunnit vänja sig vid den förra. Dessutom går man upp i vikt eftersom man äter på så oregelbundna tider.

Den här veckan jobbar jag eftermiddag (14-22) vilket innebär att jag inte har något liv.. Vaknar man 10, vilket jag gör tidigast eftersom det är i princip omöjligt att sova på kvällarna när man precis har jobbat i åtta timmar, så hinner man bara duscha, diska, äta och fixa matsäck och sen bär det av igen. Som tur är så är det bara var tredje vecka det blir så. Nästa vecka är det förmiddagsvecka (06-14) och då kan man hitta på saker efter jobbet!

Nä, nu är det nog matdags..
kram

Utvilad

Långsamt, långsamt börjar mitt medvetande vandra tillbaka till den värld där resten spenderar sin vakna tid.. Jag har sovit nästan hela helgen. Vaknade några timmar för att fira midsommar hos Nicole, vilket var trevligt. Vi började med en mycket god middag hos Nicole och efter några kortspel med snapsstraff senare gav vi oss iväg till Antes koloni där det fanns livemusik.. Hans granne var där och spelade gamla godingar på gitarren. Men det var mysigt.

Jag lyckades få ytterligare en bitchstämpel under kvällen, men så går det när man fösöker hjälpa en kompis och muntra upp henne. Killar borde lära sig att när en flickväns kompis säger: "säg inte till din flickvän att jag har sagt detta" så betyder det att det är flickvännen som har bett en att säga det för att hon själv inte vågar.. Men well, well.. vad gör man inte för sina små sötnosar? =)

bilder:
   

Idag väckte Nicole mig 10.40 och sa att vi skulle till Lomma, så jag kastade i mig frukosten, men när det vad gjort ringde hon igen och sa att det var molnigt där.. Så det blir nog Nova och Nicoles trädgård istället, men det låter också bra tycker jag!

Gotta run!

Midsommarafton

I två dagar i rad har jag vaknat minst 40 minuter efter väckarklockan och inte alls märkt att den har stått och ringt hela den tiden... jag har nog lite sovande att ta igen, jag som brukar vakna av minsta pip..

Idag vaknade jag i alla fall till en regnig midsommar-förmiddag. Det skulle bli en mysig "riktig" midsommar-middag hos Nicole, som jag och Konrad skulle handla till. När vi kom till affären (samtidigt som resten av väster) kom vi fram till att vi struntar i sillen för det ändå inte kommer vara någon som äter av den och sedan piper min mobil och det står att vi måste köpa köttbullar av nötkött... hmm det har de inte på Netto så alternativet är att köpa nötfärs och göra dem själva. Det var ett projekt som vi inte kände oss sugna på att ge oss på och vad skulle vi göra med prinskorvarna? Nej, det blev omplanering i affären. Nu blir det entrecote, nypotatis och dill (shit dill! jag visste att det var något vi glömde). Jag måste gå och handla någonstans där utbudet är lite bättre än Nettos tror jag.. plus att jag måste köpa vita leggings. Dumt att Nova bara är öppet till 14.00 idag. Tänk på oss som sover länge .... =(

Glad midsommar allihopa!

Små grodorna, små grodorna...
image32

Zzzz..

Det känns som att jag går runt i ett parallellt universum. När jag kom hem från mitt nattskift i morse bredde jag två mackor och när jag sen skulle ta ett glas för att dricka lite mjölk tog jag istället ett till fat och skulle hälla mjölken i det istället. Konrad kom in i köket och kollade skumt på mig. Sen sov jag till 13.45 och efter det gick jag in i alla hörn och bord i lägenheten innan jag gick och handlade. De hade jättebilliga jordgubbar på Netto (tyska men ganska goda bara man letade upp de som inte var mögliga)..

Nu har jag sovit i nästan en timme igen och snart ska jag till jobbet, -igen... Jag har kommit fram till att jag definitivt inte är någon nattmänniska. Det kvittar hur mycket jag sover på dagen så blir det aldrig samma sak som att få sova mellan typ 24-07! De flesta som gick hem imorse såg helt pigga och fräscha ut och där traskade jag genom korridorerna för att försöka hitta omklädningsrummet med totalt rödsprängda ögon och var allmänt förvirrad..
Tur att jag mjukstartar denna veckan och bara jobbar 2 nätter. Sedan är det midsommar och en låång helg innan eftermiddagspasset börjar på måndag.

Njut av kvällen för mig allihopa, nu ska jag cykla iväg..

21-årsfest

Tack för en supertrevlig kväll igår mina sötnosar!

Vaknade klockan 6,7 och 9 av att Nicole ringde... hmm inga mer kommentarer om det. Sedan vaknade jag på riktigt klockan 12 och insåg att det kommer bli svårt att somna ikväll och orka upp klockan halv 7.. Men vad ska man göra.. man fyller ju bara år en gång om året =) (tur det förresten!)

Just nu är jag lite trött på det mesta. Speciellt städa.. men jag sätter in lite bilder..


    

Hemma i verkligheten

Jaha.. så var den semestern över.. Tiden gick alldeles för snabbt på Cypern och vi hade lätt kunnat stanna där några dagar till, om det inte hade varit så sinnessjukt dyrt där.

Här såg vi Sverige-Island matchen, en mycket bra start på semestern! Vi träffade ett annat svenskt par då som vi försökte snacka med, men de var lite för blyga och sprang iväg och gömde sig när matchen var slut (88:or). I övrigt var det mest barnfamlijer i Fig Tree Bay där vi var, men det var rätt skönt.


Lite utsikt. Här är vi fortfarande vita..


Utanför hotell Artemis där vi bodde. Schysst hotell faktiskt!

image25
På en restaurang med utsikt över stranden.. fint, fint


och stranden..


Sen igår fyllde jag år, men det var inte alls speciellt kul.. Det är inte lika kul att fylla år längre, nu känns det inte spännande alls.

Idag var jag på Tetra Pak på intro-möte, det var däremot ganska spännande, men lite lång tid att sitta och lyssna..

Nu ska jag till Netto och handla det som finns där tills imorgon. Då är det party party! Det ska bli superkul. Jag kan knappt bärga mig =)

Puss o hej


Cypern here we come!

Nu har jag solat lite för att vänja min stackars bleka hy, städat, duschat o peelat mig och packat allt om inte är på vinden. Dit vågar jag nämligen inte gå upp ensam.. Jag får vänta med det tills Konrad kommer hem från Nova. Dessutom har jag fått mitt schema från Tetra Pak, vilket verkligen tog sin lilla tid. Så nu vet jag säkert att jag inte missar några dagar när de hade tänkt att jag skulle jobba under tiden jag är borta. Jag kommer hem den 13e, fyller år den 14e och börjar jobba den 15e. Helt perfekt timing!

Imorgon bär det alltså av till sol och värme. I och för sig ser det ut som det kommer bli en hel del av det här också.. men man får väl hoppas att havet är mer inbjudande där nere, plus att det ska bli skönt att bara komma bort lite från vardagen. Slippa kön på netto, gräsklipparen utanför fönstret på morgonen och kaffekokaren som bara droppar..

Jag lovar att ta mycket bilder så att jag kan blogga järnet sen när jag kommer hem igen för nu lär ni inte se mig på ett tag..

Puss och kram och ta hand om er nu!

Lite snack mycket verkstad..

Jag känner att jag bloggar lite för sällan för att hinna med att berätta allt som händer. Det känns som jag har fullt upp hela tiden och det känns faktiskt superskönt. Om jag hade gått direkt från überstress till bara chill och lugnt hade jag fått abstinens.

I lördags sov jag visserligen till 12.00 men när jag väl kom upp ur sängen var det bara att kasta i sig frukosten och ta bilen ner till Nova med Konrad där Andy väntade på oss. Sen snabbshoppade jag en jeanskjol och en svart skjorta som jag skulle ha på kvällen på Anders fest. Sen bar det av till Rusta för att köpa lite viktigheter och efter det till systemet för att sedan hoppa in och ut ur duschen och göra sig fin för kvällen så snabbt det bara gick med en konrad flåsandes i nacken..

Klockan 16.00 var vi hos Konrads föräldrar där vi skulle äta middag. Supergott som vanligt var det. Vi fick pasta med räkor o sås och till efterrätt daimtårta. När vi var klara där stressade vi upp till Andy och Stina för att hinna ta en cider innan vi skulle va hos Anders vid sex. Där hade vi riktigt roligt. Mycket över förväntan faktiskt med storbildsskärm och Sverige-vinst. Synd bara att vi inte vann på ett roligare sätt.

Idag var jag lite seg, men kunde ändå inte sitta och dega. Därför ringde jag Jannie och bjöd in henne på kanelbullar och film. Jag hade aldrig gjort kanelbullar innan så jag tänkte att det var dags att lära sig. Så när allt var handlat ställde jag mig i köket och satte igång.
Titta så mumsiga de blev!
image21

Innan vi satte igång Shrek 3 kom Nicole och Vicke förbi. Jag fick många komplimanger för mina små bullar och kände mig allmänt nöjd med min dag..

Nu är det snart läggdags. Imorgon ska jag hem till föräldrarna och hänga på deras gräsmatta tänkte jag.
Puss på er!

Intensiv första dag på sommarlovet

Oj vad jag har hunnit med mycket idag och nu är jag helt slut!

Först städade jag hela lägenheten grundligt, pust! Men fint blev det! Sedan var det skönt med en kall dusch innan jag åkte in till stan för att träffa Nina. Vi fikade på Mondo, smothisarna var goda men inte färska aja baja...
Sen när jag kom hem och jag och precis hade hunnit käka Konrad mumsiga wook så ringde min syrra och så att Timbuktu skulle spela på ÖT om en timme. Så det var bara att hoppa på bussen (egentligen bussarna) upp till Bananfesten och betala ynka 50 spänn för att se Timbak! Det var andra gången vi såg honom.. Riktigt bra e han och superskön stämning var det också!

När vårt äventyr på bananfesten var slut pallade vi inte ta bussarna tillbaka igen så vi gick hem till mina föräldrar och tänkte låna bilen och tur var väl det för de hade köpt svenska jordgubbar! SMASKENS! Första jordgubbarna med glass detta året och det kändes perfekt att avsluta min första sommarlovsdag med dem!

Nu har vi bil till imorgon så att vi kan åka o handla lite tunga saker och snart början lite roliga filmer på TV...
Tänk så bra det kan bli =)

Puss på er!


Som Uggla brukar säga..

Jag skiter i tekniken, skiter i matematiken, jag skiter i allt och det skiter jag i!!!!!!!! Det är SOMMARLOV!

Igår kvart i sju lämnades sista tentan för året in, med 6 besvarade frågor och det var äntligen sommarlov! Helt otroligt, tänk att det blev lov till sist efter allt slit och skit som vi haft.
Halv åtta var jag hemma i duschen och halv nio vandrade jag iväg med systemet-påse i handen till Anna och Erik. Där var det fest för oss som ska vara faddrar till nollorna till hösten. Riktigt roligt var det! Fast  det kändes lite tomt att bryta upp sen.. Känns konstigt att inte träffa de personerna jag träffar mest annars på hela sommaren.. Ingen av dem bor ju i Lund såklart.. Fast innan man vet ordet av är det väl höst igen.. Brukar vara så.
Egentligen skulle vi till ÖGs men vi kom aldrig så långt.. Var hemma innan tre och somnade gott. Sov ända tills mobilen ringde klockan tio.. Det var Konrad som undrade varför jag inte var vaken! Arg som ett bi blev jag ..och stack honom i örat =)..


Idag blir det nog lite städning, bakning kanske och klockan 15 ska jag träffa Nina fina i stan..
Imorgon blir det fest igen... This is the summer..!

Här kommer lite bilder